به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری آستانه اشرفیه؛ جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان گیلان ظهر امروز به ریاست دکتر اسدالله عباسی؛ استاندار محترم گیلان و با حضور دکتر مسعودکاظمی؛ معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، مهندس آرنگ؛ فرماندار محترم شهرستان، مهندس عبدالحسین داداشی؛ شهردار آستانهاشرفیه، مهندس مرتضی عاطفی؛ شهردار بندرکیاشهر و مهندس سیدمحسن سیدنژاد؛ کارشناس مدیریت پسماند شهرداری آستانه اشرفیه و جمعی از مدیران، فرمانداران و شهرداران استان گیلان به صورت حضوری در سالن غدیر استانداری و از طریق ویدئو کنفرانس و مجازی در فرمانداریهای شهرستانهای استان گیلان برگزار گردید.
اسدالله عباسی در جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان افزود: گیلان با توجه به اقلیم، بارندگی، رطوبت بالا و جمعیت شناور و بی توجهی مدیران پیشین در بخش پسماند با چالش روبه رو است اما از یکسال گذشته عزم دولت مردمی سیزدهم بر رفع این معضل جزم شده است.
وی اظهار داشت: بافت شهری و روستایی گیلان به یکدیگر متصل و وابسته است و پاسخگویی در خصوص عملکرد شهرداران و دهیاران در ارتباط با مدیریت پسماند با فرمانداران است.
وی تاکید کرد: مسئولیت روستاها به عهده دهیاران است و همانند شهرداران ماموریت، مسئولیت و تکلیف قانونی دارند؛ اگر دهیار و یا شهرداری در خصوص مدیریت و ساماندهی پسماند قصور کند فرمانداران شهرستانها باید پاسخگو باشند که چرا در همپوشانی و انسجام بین شهرها و روستاها بدرستی عمل نکرده اند.
استاندار گیلان از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خواست، در اسرع وقت شهرستانهایی که بهترین و بدترین عملکرد را در مدیریت و ساماندهی پسماند داشته اند احصاء کند.
عباسی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین وظایف شهرداران و دهیاران در بخش مدیریت و ساماندهی پسماند است افزود: شایسته نیست چهره گیلانی که به زیبایی و بهرهمندی از طبیعت الهی شهره است پیش روی گردشگران داخلی و خارجی حاشیه جنگل، دریا، رودخانه، معابر شهری و روستائیش با انباشت زباله خدشه دار شود.
وی ادامه داد: کاری به دولتهای گذشته نداریم اما عزم دولت مردمی سیزدهم بر مدیریت و ساماندهی پسماند بویژه در استان های شمالی جزم است و من بعنوان عضوی از این مجموعه و با تعصب یک گیلانی نسبت به این موضوع وظیفه خود می دانم که این معضل را رفع کنم.
وی اظهار داشت: در این راستا از همه آنانی که می توانند یاری گر باشند دعوت به همفکری و همیاری می شود و جلوی سنگ اندازان و کارشکنان با جدیت می ایستیم.
وی نخستین قدم در اتصال حلقههای مرتبط در خصوص مدیریت پسماند را ترویج و آموزش تفکیک از مبدا عنوان کرد و خطاب به شهرداران و دهیاران تاکید کرد: باید بخشی از اعتباراتشان در این خصوص هزینه شود.
وی با بیان اینکه امروز یک هزار و 100 روستای گیلان کار تفکیک از مبدا زباله را بدرستی انجام می دهند گفت: امروز عملکرد حرف نخست را می زند و معیار سنجش فرمانداران، شهرداران و دهیاران عملکرد و برنامه های آنان است؛ لذا باید همه دست به دست هم دهند تا معضل دیرینه پسماند از استان رفع شود.